Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Inbunden

ISBN: 9789177030249
Antal sidor: 228

Sverige i Nato

Författare:  Sten Tolgfors
Inbunden
179,00 kr

Är Sverige tryggast i eller utanför Nato?

Länge ansågs ett svenskt Nato-medlemskap vara otänkbart. Men de senaste åren har opinionen svängt och hälften av riksdagspartierna förespråkar nu medlemskap.

Sten Tolgfors har följt Sveriges säkerhetspolitiska förändring på nära håll i snart tre decennier, från ungdomspolitikens önskan om frihet för Estland, Lettland och Litauen till statsrådsårens Natotoppmöten.

Sverige i Nato visar han vad ett fullvärdigt medlemskap skulle innebära för Sverige och varför det vore den bästa garanten för ökad säkerhet, både i Sverige och i Östersjöområdet.

Förord av Stefan Wallin, Finlands försvarsminister 2011-2012.

Sten Tolgfors var Sveriges försvarsminister mellan 2007-12 och handelsminister 2006-2007.

 

“Sverige och Finland hör, liksom våra tre andra nordiska vänner, hemma i den säkerhetspolitiska värdegemenskap, Nato, där vi bäst tryggar våra egna och gemensamma intressen. Sveriges sak är Finlands. Finlands sak är Sveriges. Våran sak är vår.”

Stefan Wallin Finlands försvarsminister 2011-2012.

 

“Detta är en unik bok. Kombinationen av personliga upplevelser från Nato-toppmöten och djupa insikter i den svenska Nato-debatten gör att Sten Tolgfors med större tyngd än andra kan hävda att Sverige redan är med i Nato; endast medlemskapet saknas. Hans välskrivna plädering för det senare är angelägen läsning i vår allt farligare värld.”

Mike Winnerstig, fil dr, amerikansk säkerhetspolitik.  

 

Böcker av:  Sten Tolgfors

  • Sverige i Nato

    Sten Tolgfors
    179,00 kr
    “Sverige och Finland hör, liksom våra tre andra nordiska vänner, hemma i den säkerhetspolitiska värdegemenskap, Nato, där vi bäst tryggar våra egna och gemensamma in- tressen. Sveriges sak är Finlands. Finlands sak är Sveriges. Våran sak är vår.” Stefan Wallin Finlands försvarsminister 2011-2012. “Detta är en unik bok. Kombinationen av personliga upplevelser från NATO-toppmöten och djupa insikter i den svenska NATO-debatten gör att Sten Tolgfors med större tyngd än andra kan hävda att Sverige redan är med i NATO; endast medlemskapet saknas. Hans välskrivna plädering för det senare är angelägen läsning i vår allt farligare värld.” Mike Winnerstig, fil dr, amerikansk säkerhetspolitik.
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning