Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter
Klassisk liberalism

Pocket

ISBN: 9789177030379
Publiceringsdatum: 28 september, 2016
Antal sidor: 192

Klassisk liberalism

En introduktion

Författare:  Eamonn Butler
Pocket
49,00 kr

Sverige hör till världens mest frihetliga och individualiserade länder. Trots det har den ideologi som mer än andra betonar just frihet och individualism - den klassiska liberalismen - förblivit en främmande fågel i det svenska ideologiska landskapet.

Klassisk liberalism: En introduktion utgör en lättillgänglig introduktion till den klassiska liberalismens idéer och tänkare: från John Locke till Robert Nozick, från Voltaire till Ayn Rand.

Författaren Eamonn Butler är ekonom och grundare och chef för Adam Smith Institute i London. Boken har översatts till svenska av den liberala skribenten Mattias Svensson.

“Klassisk liberalism ger som utlovat en rättfram och enkel introduktion till principerna, personerna och de avgörande teoribildningarna inom den klassiska liberalismen." - Jesper Ahlin, doktorand i filosofi och förordsförfattare.

“Det är en mycket välskriven och pedagogiskt upplagd bok som förklarar frihetsbegreppets centrala ställning för en klassiskt liberal moral med toleransen i centrum, den minimala statens politik, de naturliga rättigheterna, marknadens spontana ordning och nutidens nyliberalism.” Kent Lindqvist, BTJ.

Böcker av:  Eamonn Butler

  • Klassisk liberalism

    Klassisk liberalism

    Eamonn Butler
    49,00 kr
    “Klassisk liberalism ger som utlovat en rättfram och enkel introduktion till principerna, personerna och de avgörande teoribildningarna inom den klassiska liberalismen." - Jesper Ahlin, doktorand i filosofi och förordsförfattare. “Det är en mycket välskriven och pedagogiskt upplagd bok som förklarar frihetsbegreppets centrala ställning för en klassiskt liberal moral med toleransen i centrum, den minimala statens politik, de naturliga rättigheterna, marknadens spontana ordning och nutidens nyliberalism.” Kent Lindqvist, BTJ.
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning