Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Pocket

ISBN: 9789175669816
Publiceringsdatum: 26 januari, 2016
Antal sidor: 553

Anarki, stat och utopi

Författare:  Robert Nozick
Pocket
39,00 kr

Anarki, stat och utopi är ett av 1900-talets centrala verk inom den politiska filosofin. Det är svårt att diskutera människors rättigheter och statens uppgifter utan att referera till bokens naturrättsliga liberalism.

Anarki, stat och utopi är inte bara obligatorisk vid de flesta ledande västerländska universitet, det är också en bok som har påverkat vår tids filosofiska, statsvetenskapliga och politiska debatt.

Boken utkom 1974, blev snabbt en bestseller och tilldelades USA:s förnämsta litterära utmärkelse, National Book Award.

 

"Detta är en bok som helt enkelt måste läsas, kanske i högre grad än något annat fackverk som publicerats under de senaste åren." Christopher Lehmann-Haupt, New York Times

"En genial och väsentlig bok som utan minsta tvekan kommer att ge stora bidrag, såväl till vårt tänkande som, med tiden, till samhällets bästa."  Professor Willard van Quine

 

Böcker av:  Robert Nozick

 • Vad har intellektuella emot kapitalismen? - Omslag

  Vad har intellektuella emot kapitalismen?

  Robert Nozick
  56,00 kr
  Varför är intellektuella så kritiska mot kapitalismen? Intellektuella som arbetar med ord har det bra i kapitalistiska samhällen. De är fria att formulera sina idéer, att sprida dem och diskutera dem utan att riskera förföljelse. Trots det är de ofta fientligt inställda till marknadsekonomin, ett faktum som har stor betydelse eftersom det i väsentlig utsträckning är de intellektuella som formar våra idéer och bilder av samhället.
 • Anarki, stat och utopi

  Robert Nozick
  39,00 kr
 • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning