Om Timbro

Karriär

Om du är intresserad av att jobba för Timbro eller med oss på Timbro finns det flera möjliga vägar att gå. Då vi har lediga tjänster annonserar vi dessa, men det är inte ofta som vi söker nya fasta medarbetare till vår idéverksamhet. Däremot finns det goda chanser att gå ett av våra utbildningsprogram, att praktisera hos oss eller att hjälpa oss med research eller i undantagsfall bli antagen som rapportförfattare.
 

Vi bygger ut vårt digitala kontor

Drömmer du också om att jobba hos oss? Just nu har vi flera roliga tjänster ute. Vi söker:

 

Heltid: Digital filmproducent

Älskar du film? Tycker du om när saker är överdrivet pedagogiska? Just nu bygger vi om vår organisation och söker en person som är en fena på att göra film för sociala medier.

Du kommer att arbeta med hela Timbros verksamhet, primärt kommunikationschef men också projektledare med att göra film för sociala medier, både konceptuella och lite längre reportage. Du kommer som regel ha manus att arbeta utifrån, men vi välkomnar egna initiativ och tycker det är särskilt kul om du har näsa för politik.

Vid sidan av att producera film kommer du också att vara en “AD-light”: producera grafiskt material till organisationen i Photoshop såsom bilder, banners, annonser och snygga till Powerpoints.

 

Vad du behöver?

  • Du är självgående, glad och initiativrik.
  • Du kan Adobe-paketet som din egen ficka. Animation är meriterande, men inte nödvändigt.
  • Du tycker om sociala medier och digital kommunikation och att utvärdera sådana satsningar i exempelvis Google Analytics eller liknande program.

Ansök genom ett kort mail om dig själv + CV till vår vd Karin genom Birgitta Wöllner: birgitta.wollner@timbro.se.

 

60% (flex): IT-ansvarig (Två dagar på vårt kontor, en dag flexibel)

Sladdhärva eller serverproblem? Nu söker vi ett IT-stöd på 60%. Du är beställare och support för kontorets IT och ser till att vi som arbetar på Timbro har fungerande teknik, det gäller allt från mail till telefoner till datorer och hemsidor. Din arbetstid fördelas två dagar heltid på plats hos oss, och en dag flexibel, där du blir stöd under våra frukost- och lunchseminarium för att säkerställa att tekniken fungerar. Du har ansvar för IT-budgeten, kontrakten med våra underkonsulter och retainern med vår webbyrå. Du arbetar primärt tillsammans med press- och eventansvarig, samt kommunikationschef.

 

Vad du behöver?

  • Ha IT/webberfarenhet med grundläggande kunskaper vad gäller serverhosting
  • Erfarenhet av Wordpress, Office-paketet och HTML-kunskap

Ansök genom ett kort mail om dig själv + CV till vår vd Karin genom Birgitta Wöllner: birgitta.wollner@timbro.se.


 

Extrajobb: Hjälp med hemsida

Under december och januari behöver vi två personer som kan hjälpa oss med enklare redigering av hemsidematerial. Projektet är tidsbegränsat till två månader och är att betrakta som enkelt. Lönen är per timme.

 

Vad du behöver?

  • Du behöver tycka om att skriva och hantera text
  • Du behöver grundläggande kunskaper i hur man hanterar pdf och bilder
  • Du behöver gilla att samarbeta, och vara lite av en perfektionist

Du får antingen vara här på kontoret eller hemma, så länge arbetet flyter på.

 

Ansök genom ett kort mail om dig själv + CV till vår vd Karin genom Birgitta Wöllner: birgitta.wollner@timbro.se.

 

Om oss

Timbro grundades 1978. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Läs mer om oss på www.timbro.se.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Rekrytering till lediga tjänster

Karin Svanborg-Sjövall
E-post: karin.svanborg.sjovall@timbro.se


Praktik

Timbro erbjuder ibland praktikplatser för högskolestuderande med ett intresse för svensk politik, med inriktning på t.ex. politiska reformer, skola, omsorg, kultur, integration eller miljö. Därtill bör den sökande ha intresse för opinionsbildning. Den som söker praktik på Timbro bör ha studerat statskunskap, nationalekonomi, juridik, statistik, företagsekonomi, medicin, historia eller journalistik/kommunikation. Särskilt meriterande är dokumenterad förmåga att formulera sig väl i skrift.


Timbros utbildningsprogram Stureakademin

Ideologi, opinionsbildning och praktisk politik. Det är grundpelarna i Timbros unika utbildningsprogram Stureakademin. Programmet riktar sig till liberalt sinnade studenter. Egna studier varvas med en exklusiv föreläsningsserie. Utbildningen avslutas med en veckolång studieresa till Washington D.C.

Adam Cwejman är rektor för Stureakademin.

Telefon:  070 - 248 46 48
E-post:  
adam.cwejman@timbro.se

Stureakademin.se


Manus, rapporter och konsultinsatser

Timbro är organiserat i projektområden som framgår av hemsidan. För varje projektområde finns en ansvarig projektledare. Projektledaren har eget budgetansvar och är den som utifrån Timbros interna processer bestämmer vilka insatser som ska ske inom projektområdet. 

Timbros huvudområden

Timbro har ett förlag som ger ut böcker i huvudsak inom området politik och samhälle men i viss utsträckning även inom idéhistoria och filosofi. Som inom alla förlag är ledtiderna och planeringshorisonten lång och utgivningen styrs nästan uteslutande av internt tagna initiativ och beställningar.  

Förslag skickas till info@timbro.se.