Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Pocket

ISBN: 9789187709500
Publiceringsdatum: 16 april, 2015
Antal sidor: 166

Mellan klan och stat

Författare:  Per Brinkemo
Pocket
49,00 kr

I dag finns det närmare 50 000 somalier i Sverige. Men kunskapen om somalisk kultur och om livsvillkoren för de somaliska invandrarna är låg. Det utgör en grund för diskriminering men också för kulturkrockar som går att förebygga med ökad kunskap.

Vad händer när invandrare från en klankultur möter världens mest individualiserade majoritetsbefolkning? Vad innebär det att flytta från ett land utan fungerande stat till ett land där staten förväntas lösa det mesta i livet?

Boken är viktig läsning för alla som vill veta mer om somalisk kultur, om klansystem men också om integrationen i Sverige. Brinkemo tar med läsaren på en resa genom somaliernas värld, både i det gamla och i det nya hemlandet och redogör kunnigt och lättbegripligt för hur det somaliska klansystemet fungerar och vilka konsekvenser det får i Sverige. Men genom mötet med svensksomalierna blir boken också en personlig berättelse om ett Sverige i snabb förändring.


Sagt om boken:


Brinkemos bok är ett värdefullt steg på vägen mot mer kunskap. Sanna Rayman, Svenska Dagbladet


Förhoppningsvis blir Brinkemos bok ett första steg mot ett bättre integrationsarbete och en debatt präglat av större förståelse för både oss själva och andra. Malin Lernfelt, Göteborgs-Posten

Böcker av:  Per Brinkemo

  • Mellan klan och stat

    Per Brinkemo
    49,00 kr
    "Brinkemos bok är ett värdefullt steg på vägen mot mer kunskap"
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning