Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Inbunden

ISBN: 9789187709562
Antal sidor: 144

Människor för ja!

Författare:  Lars Göran Johansson
Inbunden
180,00 kr

Text: Året är 1994 och trots rädslan för det utländska, oron inför förändringar och vilja att sätta käppar i hjulet för etablissemanget så har svenska folket röstat ja till ett medlemskap i EU. Trots oddsen, vann vi. 20 år senare kan vi blicka bakåt och se att ja-sidan samlade personer med mycket skilda uppfattningar om det mesta, men de var personer som svenska folket litade på. Som var överens om att Sverige skulle ta ytterligare ett steg och bli ett mer öppet och modernt land, och som samarbetade över gränserna. Samarbetet för JA var unikt och skapade relationer som har levt vidare och påverkat det politiska klimatet under lång tid. Det här är den personliga berättelsen om den historiska folkomröstningen som förändrade Sverige.

 

”Jag tycker att boken ger en rättvisande beskrivning av JA-kampanjen. Framför allt tänker jag på den konsekventa strävan att arbeta med många avsändare, att åstadkomma partipolitisk bredd och att anslå en ödmjuk ton.”

Ulf Dinkelspiel, Europa- och handelsminister 1991–94, ledde Sveriges förhandlingar om medlemskap med EU.

 

”Detta var en tid och en kampanj som förändrade Sverige utöver att vi gick med i EU. Vi bröt ny mark för nya band mellan alla dem som hade en mer optimistisk och öppen syn på vår och Europas framtid och på det öppna samhällets styrka.”

Carl Bildt, dåvarande statsminister, undertecknade fördraget om medlemskap som sedan godkändes i folkomröstningen.

Böcker av:  Lars Göran Johansson

  • Människor för ja!

    Lars Göran Johansson
    180,00 kr
    ”Jag tycker att boken ger en rättvisande beskrivning av JA-kampanjen. Framför allt tänker jag på den konsekventa strävan att arbeta med många avsändare, att åstadkomma partipolitisk bredd och att anslå en ödmjuk ton.” Ulf Dinkelspiel, Europa- och handelsminister 1991–94, ledde Sveriges förhandlingar om medlemskap med EU. ”Detta var en tid och en kampanj som förändrade Sverige utöver att vi gick med i EU. Vi bröt ny mark för nya band mellan alla dem som hade en mer optimistisk och öppen syn på vår och Europas framtid och på det öppna samhällets styrka.” Carl Bildt, dåvarande statsminister, undertecknade fördraget om medlemskap som sedan godkändes i folkomröstningen.
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning