Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Inbunden

ISBN: 9789175669854
Publiceringsdatum: 21 maj, 2014
Antal sidor: 256

E-bok, Epub med vattenmärkning

ISBN: 9789187709227
Antal sidor: 256

Människoapans utmaning

Miljö, tillväxt och vår planets framtid

Författare:  Niklas Elert
Inbunden
119,00 kr
E-bok, Epub med vattenmärkning
99,00 kr

Mänskligheten reser sig just nu ur fattigdom och misär i en omfattning som saknar historiskt motstycke. Ekonomisk tillväxt och teknologisk utveckling har samtidigt gjort människan till en naturkraft, som sätter stora spår på planeten.

Vad händer i slutet av det här århundradet, när elva miljarder människor får samma levnadsstandard som den vi har i Sverige i dag, om inte högre? Klarar jorden det?

Budskapet i Människoapans utmaning är att ekonomisk tillväxt inte behöver vara dåligt för miljön. Tvärtom är en rikare värld på många sätt en förutsättning för en grönare tillvaro. Men det bygger på att vi förstår hur marknadsekonomin kan hjälpa oss att frigöra vår kreativitet och lära av våra misstag. Kapitalismen ger oss möjlighet att anpassa oss och åtgärda de miljöproblem vi tidigare orsakat.

Människoapans utmaning blickar mot en framtid fylld av experiment, där äganderätt, ny teknik och miljarder människoapors kreativitet räddar planeten.

***

"Detta är precis vad miljödebatten behöver. Någon som struntar i den, och i stället tar ett bredare och djupare grepp om frågorna med nya idéer och ny energi. Elerts bok är viktig, men bättre än så, den är fantasieggande och underhållande."
Johan Norberg, idéhistoriker och författare

Böcker av:  Niklas Elert

  • Människoapans utmaning

    Niklas Elert
    119,00 kr
    "Detta är precis vad miljödebatten behöver. Någon som struntar i den, och i stället tar ett bredare och djupare grepp om frågorna med nya idéer och ny energi. Elerts bok är viktig, men bättre än så, den är fantasieggande och underhållande."  Johan Norberg, idéhistoriker och författare
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning