Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Pocket

ISBN: 9789177030263
Publiceringsdatum: 7 september, 2016
Antal sidor: 314

Kalla kriget 2.1

Uppdaterad pocket

Författare:  Mats Johansson
Pocket
49,00 kr

1983 kallade Ronald Reagan Sovjetunionen för “det onda imperiet”. Mindre än ett decennium senare var det kalla kriget slut.

I Kalla kriget 2.1 argumenterar Mats Johansson för att det onda imperiet är tillbaka, nu under ledning av Vladimir Putin. Och med det nya kalla kriget är säkerhetsläget i Europa lika hotfullt som under 1980-talet.

Mats Johansson är ordförande för den utrikespolitiska tankesmedjan frivärld och fristående kolumnist i Svenska Dagbladet.

Denna pocketutgåva innehåller fyra nyskrivna kapitel som skildrar utvecklingen i Ryssland fram till sommaren 2016.

 

Per T Ohlsson skriver i Sydsvenskan http://www.sydsvenskan.se/opinion/per-t-ohlsson/legenden-om-nato/

”Den tidigare Moskvaambassadören Sven Hirdman utnyttjar varje tillfälle att varna för Nato och tona ned hotet från Ryssland. Det ingår i hans roll som förtroendeman vid ryska statens utrikespolitiska institut. Om Hirdman kan man läsa mer i Mats Johanssons bok Kalla kriget 2.1, ett elegant och fullt berättigat karaktärsmord på den nyttigaste bland Putins nyttiga idioter i Sverige.”


Patrik Oksanen skriver i Hela Hälsingland (http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/det-onda-imperiets-aterkoms...):

”Det är bara att hoppas att Kalla Kriget 2.1 läses både i Rosenbad och i riksdagshuset. Det borde vara obligatoriskt.”

Hans Stigson skriver en kolumn i Norrköpings Tidningar (http://www.matsjohansson.net/2015/09/kalla-kriget-21-varningarna-har.html) om Kalla kriget 2.1:

"Johansson levererar det ena otäcka exemplet efter det andra på allt från korruption till lönnmord och tystade medier. Det mesta har visserligen varit känt sedan länge – för den som vågat se bortom skygglapparna... Johanssons varningar har besannats, insikten finns numera i åtminstone någon utsträckning. Men ska det behövas ytterligare katastrofer innan dessa omsätts i politisk handling?"

 

"Jag läser just nu en bok vars publicering är vältajmad: Mats Johanssons ”Kalla kriget 2.1. Onda imperiets återkomst”. Johansson är, som det står i blurben på omslaget, ”i bästa mening alarmistisk”. Han ser farorna i Putin, han känner varmt för baltstaterna, han pekar ut svenska KGB-agenter och han naglar fast ambassadör Sven Hirdman vid dennes affärsintressen i Ryssland. Boken kommer just när det är islossning för svensk anslutning till Nato." - Staffan Heimerson, Aftonbladet (5/9).

"Efter krisen i Ukraina har säkerhetspolitiken i Europa på nytt aktualiserats. Säkerhetsläget kring Östersjön sätts i fokus på nytt. I Mats Johanssons nya bok tar han på nytt upp de senaste årens ryska politik. Boken bygger till största delen på hans två tidigare böcker i ämnet, Det nya kalla kriget (2008) och Kalla kriget 2.0 (2013) men har uppdaterats efter krisen i Ukraina med bl.a. artiklar från olika tidningar och tidskrifter. Författarens tes i alla böcker är att västvärlden och Sverige måste ta utvecklingen i Ryssland på större allvar, och särskilt det alliansfria Sverige. Det är ett nytt och aggressivt Ryssland. Liksom de tidigare böckerna är boken saklig och välskriven och  beskriver de senaste årens politiska utveckling i Ryssland. Författaren menar att opinionen sakta men säkert svängt till att åter igen betrakta Ryssland som ett hot. Mats Johansson är flitig utrikespolitisk debattör. Boken har litteraturförteckning och personregister." - Tord RönnholmBTJ-häftet nr 20, 2015

 I Svensk Tidskrift recenserar professor Kristian Gerner Kalla kriget 2.1 i positiva ordalag:

"Idag är det tydligt att Mats Johanssons mycket välgrundade informationsverksamhet om Rysslands maktpolitiska ambitioner i Sveriges närområde har burit frukt."

http://www.svensktidskrift.se/ett-varningsord-om-ryssland/

I Norrtelje Tidning skriver försvarsdebattören Erik Hafström om Kalla kriget 2.1 - Onda imperiets återkomst:

"... en angelägen och djupt oroande bok. Den ger en bra bakgrund till dagens säkerhetspolitiska frågeställningar. Enträget och konsekvent har han publicistiskt och även handgripligen på demonstrationer för de baltiska staterna lyft fram bilden av ett alltmer aggressivt och revanschistiskt Ryssland. Det är en imponerande sammanställning som Mats Johansson gjort."
 

 

 

Se filmen från lanseringen av Kalla Kriget 2.1 Inbunden här:

:

Böcker av:  Mats Johansson

 • Kalla kriget 2.1

  Mats Johansson
  49,00 kr
  Klart, tydligt, informativt och med subtil humor som stärker argumentationen… en viktig insats på ett område som fortfarande försummas eller slarvas över i Sverige. - Richard Swartz
 • Måndag klockan tolv - Omslag

  Måndag klockan tolv

  Gunnar Hökmark, Mats Johansson, Mart Laar, Matilda Miljand
  129,00 kr
  Från mars 1990 till september 1991 växte en ny spontan folkrörelse fram i Sverige, en aktion med hundratusentals sympatisörer. Måndagar klockan 12 manifesterades, inte bara på Norrmalmstorg i Stockholm utan över hela landet, ett brett medborgerligt stöd för saken: Estlands, Lettlands och Litauens frihet. Denna nyutgåva av boken, som ursprungligen gavs ut på Timbro förlag 1991, hjälper oss att minnas det viktiga arbete Måndagsrörelsen stod för.
 • Miljöpartiet i det politiska kretsloppet - Omslag

  Miljöpartiet i det politiska kretsloppet

  Mats Johansson
  61,00 kr
  Maskrosen blev en symbol i svensk politik när miljöpartiet bildades 1981. Det tog sju år för Gahrton & Co att komma in i riksdagen i det s k säldödsvalet 1988. Sedan dess har tillvaron för de grönas parti varit skakig, i Sverige som i flera andra länder. Miljöengagemanget utgör fortfarande partiets existensberättigande. I takt med att miljöfrågornas betydelse minskar som partiskiljande faktor i riksdagsvalen försvagas dock denna plattform i den allmänna opinionen. Desto viktigare har civilisationskritiken och kampen mot EU blivit för partiets identitet. Men klarar man i längden konkurrensen om vänsterväljarna med andra partier på vänsterkanten?
 • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning