Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

E-bok, Epub med vattenmärkning

ISBN: 9789175668963
Publiceringsdatum: 18 augusti, 2013

Glädjedödarna (e-bok)

Författare:  Mattias Svensson, Joanna Andréasson, Vera Söderström, Stig Forsgren
E-bok, Epub med vattenmärkning
40,00 kr

De har utnyttjat vetenskap och moral för att göra det oskyldigaste nöje till samhällshot, från dans och serier i går, till kall öl och godis i dag. Inget problem har varit för stort för att landa i futtigt förmynderi, som när makarna Myrdals program för att möta befolkningsminskningen slutade i inventering av medborgarnas linneskåp. Inga problem är heller för små, som när Kalmar kommun i dag byter ut barnens däcksgungor av rädsla för att barnen ska få cancer av att tugga på däcken.

I varje sådan fråga har vanligt folk, affärsidkare och någon enstaka opinionsbildare funnit sig stå mot en enad kår av experter, politiker och myndigheter som till synes haft moralen, vetenskapen och det sunda förnuftet på sin sida. Så här i efterhand kan de flesta skratta åt eländet.

I den här boken går Mattias Svensson igenom vår tragikomiska historia av dansbaneelände och befolkningskris och ifrågasätter i ljuset av dem dagens hotbilder och förbud. Han skärskådar förmyndarnas ideologi, moral, vetenskap och politik. Slutsatsen är att de nöjsamt liberala lättingarna, snarare än den allvarsamma expertisen bakom förmynderiet, har rätten på sin sida. Ofta utan att veta det själva.

Mattias Svensson är skribent och författare. Han skrev 2005 boken Peta inte i maten! som avslöjade överdrifter och förmyndarmentalitet i debatten om mat, vikt och hälsa.

Böcker av:  Mattias Svensson, Joanna Andréasson, Vera Söderström, Stig Forsgren

 • Peta inte i maten! - Omslag

  Peta inte i maten!

  Mattias Svensson
  65,00 kr
  Visste du att det är farligare att vara något kilo för smal än tiotals kilo för tjock? Visste du att vi lever allt längre och att dödsfallen i hjärt- och kärlsjukdomar halverats sedan 1980? Visste du att fler och fler motionerar och äter frukt och grönsaker?
 • Mer demokrati - mindre politik - Omslag

  Mer demokrati - mindre politik

  Mattias Svensson
  100,00 kr
  Demokrati kan definieras på olika sätt. Här diskuteras två i grunden oförenliga synsätt, den liberala demokratisynen, som utgår från enskilda medborgares frihet och en begränsad statsmakt, och den totalitära demokratisynen, som utgår från att majoriteten av folket genom staten har rätt att bestämma över alla.
 • Glädjedödarna (e-bok)

  Mattias Svensson, Joanna Andréasson, Vera Söderström, Stig Forsgren
  40,00 kr
  Den här boken kommer att reta gallfeber på Folkhälsoinstitutet, kristdemokrater, nykterister, barnmorskor, hälsofantaster, folkpartister, frireligiösa, miljövänner, regeringen, hönsmammor, viktigpettrar, systembolagsdirektörer, Siewert Öholm, Göran Greider och halva vänstern. Den är med andra ord riktigt bra.
 • Glädjedödarna (pocket)

  Mattias Svensson
  49,00 kr
 • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning