Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

E-bok, Epub med vattenmärkning

ISBN: 9789175668697
Publiceringsdatum: 18 augusti, 2013

Ett annat England - Thatchers Storbritannien (endast som e-bok)

Författare:  Janerik Larsson
E-bok, Epub med vattenmärkning
50,00 kr

Filmen "The Iron Lady" med Meryl Streep i huvudrollen som Margaret Thatcher har väckt mycket stor uppmärksamhet i många länder sedan premiären. I samband med detta ger Timbro på nytt ut "Ett annat England",  en fascinerande skildring av Thatchers England.

Janerik Larsson reste under Margaret Thatchers första år som premiärminister i början av 80-talet runt i England och samlade material till boken som kom ut första gången 1983. I den tecknas Thatchers vision och berättelser om vägen mot det andra, moderna England som utvecklades under hennes 11 års som premiärminister.

Reportageboken, som här ges ut med ett nyskrivet förord, speglar  denna nyskapande epok i brittisk modern historia, en epok som kom att sätta sin prägel på politiken också i många andra länder – även på svensk politik.

Böcker av:  Janerik Larsson

  • Överlever den amerikanska drömmen? - Omslag

    Överlever den amerikanska drömmen?

    Janerik Larsson
    60,00 kr
    Den amerikanska individualismen har djupa rötter. Frihet och demokrati prisas och försvaras, och stödet för den entreprenörsdrivna kapitalismen förblir starkt. Den optimistiska framtidstron håller den amerikanska drömmen vid liv. Även i tider av ekonomiska bekymmer är tilltron till den amerikanska samhällsordningen uthållig. Samtidigt som denna fasta grund finns är "förändring" ett klassiskt tema i amerikansk politik. Barack Obama nådde hela vägen till Vita huset genom att utlova "change". Men den politiska utvecklingen i USA kan liknas vid en pendelrörelse. Innovationskraften driver på för förändring ett tag, men sedan slår pendeln tillbaka.
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning