Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter
Det svenska biståndsberoendet - Omslag

Pocket

ISBN: 9789175665993
Publiceringsdatum: 1 september, 2007

Det svenska biståndsberoendet

om intressen och värderingar inom den svenska biståndsindustrin

Författare:  Pär Krause
Pocket
65,00 kr
10 000.
Så många svenskar är beroende av biståndet för sin försörjning. Av alla som en gång tagit sig in i biståndsindustrin är det få som någonsin lämnar den.

 

Precis som fattiga länder riskerar att bli beroende av resursöverföringar från rika länder kan rika länder utveckla ett eget biståndsberoende. Det har Sverige gjort – politiskt och psykologiskt såväl som ekonomiskt.

Konsekvenserna är bland annat en motvilja mot att utvärdera, granska och ifrågasätta miljardrullningen. Biståndsindustrin är en konservativ bransch som ogillar förändringar och reformer. För att övertyga allmänheten om att dess recept mot fattigdomen är det rätta läggs 180 miljoner kronor ner på opinionsbildning.

I debattboken Det svenska biståndsberoendet - Om intressen och värderingar i den svenska biståndsindustrin gör Pär Krause upp med det biståndsindustriella komplexet.

Pär Krause är ekonom och frilansjournalist med bland annat bistånd och Afrika som specialiteter. Mellan 2002 och 2006 bodde Pär i Tanzania – ett land som är en av den svenska biståndsindustrins verkliga kelgrisar.

  Böcker av:  Pär Krause

  • Det svenska biståndsberoendet - Omslag

   Det svenska biståndsberoendet

   Pär Krause
   65,00 kr
   10 000. Så många svenskar är beroende av biståndet för sin försörjning. Av alla som en gång tagit sig in i biståndsindustrin är det få som någonsin lämnar den. Precis som fattiga länder riskerar att bli beroende av resursöverföringar från rika länder kan rika länder utveckla ett eget biståndsberoende. Det har Sverige gjort – politiskt och psykologiskt såväl som ekonomiskt.
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

  Användarinloggning