Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Pocket

ISBN: 9789175669465
Publiceringsdatum: 3 juni, 2014
Antal sidor: 157

E-bok, Epub med vattenmärkning

ISBN: 9789187709265
Antal sidor: 157

Den nödvändiga vinsten

Författare:  Patrick Krassén (red)
Pocket
149,00 kr
E-bok, Epub med vattenmärkning
119,00 kr

Vad är vinst? Och vad har vinsten för betydelse i ett företag? I ett samhälle med utvecklad företagsstruktur är möjligheten att gå med vinst, och för företagen att kunna disponera sin vinst, en bärande princip. Trots det råder ännu många missuppfattningar om vad vinst är och vilken funktion vinsten fyller.

Grundläggande marknadsekonomiska samband, som att företag ägs privat och drivs med vinstsyfte, ifrågasätts allt oftare inte sällan med påtagligt bristande bakgrundskunskap.

Denna antologi visar på ett enkelt och lättillgängligt sätt vad ett företag är, hur det moderna företagsväsendet uppstod, vilken roll vinsten spelar för företagande hur allt detta hänger ihop med framväxten av välstånd.

Reformer för näringsfrihet och privat företagande har varit centrala för att både Sverige och andra länder vuxit ekonomiskt. Samtidigt har statlig industripolitik kantats av fiaskon. I en tid då allt fler ropar efter inskränkningar i konkurrens och bolagsformer, efter vinstförbud och utdelningstak, fyller den här boken funktion som både pedagogisk och polemisk läsning.

Böcker av:  Patrick Krassén (red)

  • Den nödvändiga vinsten

    Patrick Krassén (red)
    149,00 kr
    Vad är vinst? Och vad har vinsten för betydelse i ett företag? I en tid då allt fler ropar efter inskränkningar i konkurrens och bolagsformer, efter vinstförbud och utdelningstak, fyller den här boken funktion som både pedagogisk och polemisk läsning.
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning