Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter

Inbunden

ISBN: 9789175668826
Publiceringsdatum: 10 juni, 2014
Antal sidor: 272

E-bok, Epub med vattenmärkning

ISBN: 9789187709388
Antal sidor: 272

Den gröna bubblan

Hur goda intentioner blev till svindlande spekulation

Författare:  Per Wimmer
Inbunden
119,00 kr
E-bok, Epub med vattenmärkning
180,00 kr

Äventyraren och finansmannen Per Wimmer har siktet inställt på att bli den första danska privatpersonen i rymden. Pengarna till tre rymdbiljetter har han tjänat i finansbranschen, först på Goldman Sachs och sedan i egen investmentbank och eget investmentbolag i London. Under åren har han medverkat i mångmiljoninvesteringar i miljöteknik.

Regeringar och miljökämpar hyllar den nya, gröna tekniken. Många miljarder har globalt pumpats in i subventioner till förnybar energi. Nu varnar Per Wimmer för följderna. Vem tjänar egentligen på detta miljön eller investerarna?

Vi behöver ren energi om vi ska möta världens ökande energibehov och samtidigt undvika en miljökatastrof. Men en stor del av subventionerna går till projekt som aldrig kommer att bli lönsamma.

Vad händer med högt skuldsatta projekt när räntorna stiger? Eller när politikerna bestämmer sig för att minska subventionerna? En krasch inom grön energi kan skicka svallvågor över hela ekonomin och försena omställningen till hållbar energi med flera år.

Böcker av:  Per Wimmer

  • Den gröna bubblan

    Per Wimmer
    119,00 kr
    Regeringar och miljökämpar hyllar den nya, gröna tekniken. Många miljarder har globalt pumpats in i subventioner till förnybar energi. Nu varnar Per Wimmer för följderna. Vem tjänar egentligen på detta: miljön eller investerarna?
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning