Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter
De asiatiska mirakelekonomierna - Omslag

Inbunden

ISBN: 9789175665771
Publiceringsdatum: 13 januari, 2010

De asiatiska mirakelekonomierna

Författare:  Kurt Wickman
Inbunden
136,00 kr

Övertygelsen om att frihandel gynnar tillväxt och utveckling är utbredd. Men det finns fortfarande ekonomer och politiker som tror att fattiga länder utvecklas bättre och snabbare om de tar hjälp av s k skyddstullar. Detta synsätt har på senare tid också anammats av flera internationella organisationer.

Lärdomen från Ostasien, liksom från västvärldens resa från fattigdom till välstånd, är dock att teorin om skyddstullar kraftigt överdriver möjligheten att ge tillväxt en skjuts med hjälp av handelshinder. Tvärtom leder skyddstullar oftast fel och skadar såväl de ekonomiska utvecklingsmöjligheterna som nödvändiga reformer av den ekonomiska politiken. Med ingående studier av asiatisk ekonomisk politik presenteras här bakgrunden till ?mirakelekonomiernas? utveckling och hur ekonomisk liberalism reducerat fattigdom och skapat frihet och möjligheter för personer som bara för några decennier sedan levde i fattigdom.

Kurt Wickman är fil dr och författare. 

Eli Heckscher Papers är en skriftserie från Timbro om ekonomisk frihet, välståndets drivkrafter och människors värde och värdighet.

Böcker av:  Kurt Wickman

 • Sverige kan bättre - Omslag

  Sverige kan bättre

  Axel Odelberg, Kurt Wickman, Anders Åslund
  320,00 kr
 • Skattjakten - Omslag

  Skattjakten

  Kurt Wickman
  61,00 kr
  Inom EU höjs nu röster för att skatterna skall harmoniseras, det vill säga att skattesatserna skall bli desamma i samtliga medlemsländer. Kraven bottnar i en rädsla för att hårt beskattade verksamheter och objekt skall flytta till lågskattemiljöer, vilket gör det svårare att upprätthålla en högskattelinje och en stor offentlig sektor. I stället för att sinsemellan tävla om att erbjuda den mest attraktiva miljön för produktiv verksamhet skall EU-länderna ha en gemensam linje. Trycket på förändringar skall minskas.
 • Skatterevolt pågår - Omslag

  Skatterevolt pågår

  Kurt Wickman
  158,00 kr
  Det pågår en skatterevolt i det tysta. Omfattningen och värdet på svartarbetet bara ökar. Företagen lokaliserar ut sina huvudkontor och forskningsavdelningar, och kompetenta och välutbildade personer flyttar utomlands för att få bättre betalt och gynnsammare skattelagstiftning. Till och med statliga svenska företag reagerar på de höga skatterna. När Posten sommaren 2001 sålde Postgirot gjordes det via ett holländskt dotterföretag i syfte att undkomma skatt på några hundra miljoner.
 • Medelvägens motståndare - Omslag

  Medelvägens motståndare

  Ludwig von Mises, Kurt Wickman
  49,00 kr
  Ludwig von Mises kallades en gång för liberalismens siste riddare. Från början verksam i Wien bröt han ny mark inom nationalekonomin som en av de främsta förgrundsfigurerna inom den österrikiska nationalekonomiska skolan. Nazisternas framfart fick honom att fly Europa för USA. Ändå identifierade han en annan fiende som 1900-talets största intellektuella hot: socialismen.
 • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning