Just nu: 230 böcker

Timbro förlag

Varukorg:
Inga produkter
Adam Smiths 'Om folkens välstånd' - Omslag

Pocket

ISBN: 9789175666723
Publiceringsdatum: 13 januari, 2010

Adam Smiths 'Om folkens välstånd'

Författare:  P J O'Rourke
Pocket
49,00 kr

I denna dråpliga och lärorika granskning av Smith och hans banbrytande verk, som det inte borde bereda ens de intellektuella någon svårighet att fatta, gör P J gott bruk av sin kvickhet. Han visar oss varför Smith fortfarande är relevant, varför det som nu verkar självklart en gång var revolutionärt och hur den arbetsfördelning, den frihandel och det odlande av egenintresse som Smith förespråkar inte bara är av vital betydelse för mänsklighetens välfärd utan dessutom ett rent nöje. Adam Smith visar sig ha sinne för humor. Och långt ifrån att vara en produkt av kapitalismen var Smith faktiskt en frihetens moralist. Som P J säger: Det är som om Smith efter att ha bevisat att vi alla kan få mera pengar går vidare med att bevisa att lyckan inte kan köpas för pengar. Det kan den inte. Men den kan hyras. P J O'Rourke är författare till tio böcker, däribland Parliament of Whores och Give War a Chance som båda har toppat New York Times bestsellerlista. Hans senaste bok är Peace Kills.

"Den moderna staten har många händer: en rotar i vår plånboksficka, en annan daskar oss i stjärten, en tredje måste vi hålla i om vi går över gatan, en fjärde kroppsvisiterar oss, en femte viftar ivrigt för att dra vår uppmärksamhet från vad den sjätte gör. Den enda hand vi saknar är den osynliga hand Adam Smith beskrev. Kanske beror det på att Smith gjorde det på 900 sidor, med kvickheten hos en Marita Ulvskog. PJ O'Rourke lyckas göra det på knappt 230 sidor och inte ens Marita kan läsa dem utan att le."
Johan Hakelius, kolumnist i Aftonbladet

Hans senaste bok lyckas fungera som ... en häpnadsväckande sofistikerad och utförlig vägvisare till Smiths ekonomiska och moraliska filosofi samtidigt som den bevarar den kvickhet som är författarens signatur... För dem som inte orkar ta sig igenom den äkta varan ger O'Rourkes bok en ovanligt njutbar utgångspunkt.
Alister Heath, Literary Review

P J O'ROURKEär författare till tio böcker, däribland Parliament of Whores och Give War a Chance som båda har toppat New York Times bestsellerlista. Hans senaste bok är Peace Kills. PJ O?Rourkes Adam Smiths Om folkens välstånd är översatt till över 16 språk!
 

Böcker av:  P J O'Rourke

  • Adam Smiths 'Om folkens välstånd' - Omslag

    Adam Smiths 'Om folkens välstånd'

    P J O'Rourke
    49,00 kr
    "Den moderna staten har många händer: en rotar i vår plånboksficka, en annan daskar oss i stjärten, en tredje måste vi hålla i om vi går över gatan, en fjärde kroppsvisiterar oss, en femte viftar ivrigt för att dra vår uppmärksamhet från vad den sjätte gör. Den enda hand vi saknar är den osynliga hand Adam Smith beskrev. Kanske beror det på att Smith gjorde det på 900 sidor, med kvickheten hos en Marita Ulvskog. PJ O'Rourke lyckas göra det på knappt 230 sidor och inte ens Marita kan läsa dem utan att le." Johan Hakelius, kolumnist i Aftonbladet
  • Leverans utanför Sverige? - Mejla din beställning till Martina.stenstrom@timbro.se

Användarinloggning